Vrolijke taferelen op je theekop

30 aug

Een paar weken terug viel er een pakje door de bus met daarin een aantal kunstwerkjes die tot leven komen aan de hand van stoom, en je theekopje omtoveren tot een waar tafereeltje.

Dit keer dus geen artikel over thee, maar over een theeaccessoire die niet zal misstaan op je high tea-tafel. Ik heb het over Steam Waverz. Dit zijn kleine, ronde tafereeltjes die je op je theekop plaatst, en die door de stoom van je thee tot leven komen. Misschien heb je onderstaand filmpje op mijn Instagram voorbij zien komen. Dit is dus een Steam Waver.

Het idee achter de Steam Waverz

De Steam Waverz zijn bedacht en ontwikkelt door Angeliek Caelen, een ondernemer en vormgeefster uit Amsterdam. Ze kwam op dit idee doordat ze iemand op een speciale manier wilde bedanken. En dat is zeker gelukt. De Steam Waverz zijn prachtig om te aanschouwen als ze tot leven komen, en je kunt ze vaker gebruiken. Een bedankje waardoor je aan de gever blijft denken elke keer als je van het schouwspel op je theekop geniet.

Ondanks dat de Steam Waverz bedacht zijn als cadeau voor een ander kun je ze natuurlijk ook aan jezelf cadeau doen. Geniet tijdens je dagelijkse theeritueel van een vrolijke tafereel, en kom helemaal tot rust. Kijk hoe de stoom het tafereel tot leven wekt en laat bewegen. Ik heb er al een keer van genoten, maar ik weet zeker dat ze ook erg leuk zijn als aankleding tijdens een high tea. Vlak voordat iedereen er is, schenk je de eerste thee in en leg je een Steam Waver op het glas. Je zult geheid leuke reacties krijgen en je high tea begint op een vrolijke noot.

Ondanks dat ik dit een erg leuk nieuw aspect vind aan de theewereld zijn er vast ook genoeg theedrinkers die hier niet op zitten te wachten. Toch schrijf ik ook graag over deze producten binnen de theewereld, omdat iedereen op z’n eigen manier van thee geniet. Of dat nu aan de hand is van een theeceremonie, of door dagelijks even te genieten van deze stoomkunst.

Elke verpakking bevat tien Steam Waverz met daarop twee dessins in verschillende kleursamenstellingen. Ze zijn op meerdere plekken in Nederland en België verkrijgbaar. Kijk voor alle verkooppunten op de website

Wat vind jij van de Steam Waverz? Zou jij ze geregeld op je theekop leggen, of vind je het een leuk idee, maar blijft het daar bij?

Foto’s: Steam Waverz

Dit artikel bevat producten die ik van een merk/bedrijf heb ontvangen.

Steam WaverzSteam Waverz

7 Reacties to “Vrolijke taferelen op je theekop”

 1. Tjitske de Schipper 1 september 2016 bij 11:36 #

  Jaaaa, die zijn leuk! Ik ga SteamWaverz gebruiken voor een dineetje met vrienden, leuk voor bij de thee met zoets na het eten, thanks voor de tip!

  • Kayleigh 1 september 2016 bij 12:29 #

   Veel plezier! Met deze leukerds wordt het vast een succes.

 2. Tjitske 1 september 2016 bij 11:23 #

  Jaaa, die zijn leuk. Ik ga SteamWaverz gebruiken bij mijn dineetje met vrienden volgende week, leuke verrassing bij de thee en zoets na het eten, thanks voor de tip!

 3. Jiska Sanders - van Soest 30 augustus 2016 bij 09:08 #

  Oh die is gaaf…. Binnenkort een high tea bij vriendinnen, ik denk dat ik een stapeltje hiervan ga bestellen en meenemen!

 4. detheeblog 30 augustus 2016 bij 07:14 #

  Te gek. Kan je elk feestje mee opleuken! Goed gedaan van Steam Waverz!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tea Moments ’16 augustus | LoveForTea - 6 september 2016

  […] was ook de maand van de Steam Waverz. Deze leuke, kleurrijke en vrolijke tafereeltjes komen tot leven door de stoom van de thee. Ik heb […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: