Review: groene thee met jasmijn en vlierbloesem

10 Mei

Als we vroeger op vakantie gingen, namen we altijd wel wat pakjes thee mee. Lekker makkelijk. Toch vind ik het de laatste tijd veel leuker om tijdens de vakantie een losse thee te kopen. Een leuk winkeltje, of nieuwe smaakcombinatie die je telkens terug brengt naar die vakantie. Zo hebben we sinds afgelopen weekend met dank aan mijn moeder een groene thee met jasmijn en vlierbloesem in de kast staan.

Vanuit Oberammergau heeft het zakje groene thee flink wat kilometers afgelegd voordat het bij ons in de keuken kon staan. Mijn ouders waren twee weekjes weg, en aangezien mijn moeder ook veel thee drinkt, kon ze natuurlijk niet zonder.

Groene thee met jasmijn en vlierstruik

Groene thee met jasmijn en vlierstruik

Voor het zetten

Hoeveelheid: 2 gram
Watertemperatuur: 75°C
Trektijd: 2 minuten

Na het zetten

Geur: De bloemen ruik je goed. Heel licht komt het grassige karakter van de groene thee naar boven. De theebladeren ruiken als een heerlijke zomerthee.

Smaak: Dit is een lichte, zachte en bloemige groene thee. Heerlijk fris. De jasmijn is heel licht te proeven. Het bloemige karakter komt vooral door de combinatie van jasmijn en bloemetjes van de vlierstruik, en is minder aanwezig dan bij de theebladeren. Deze groene thee heeft geen hele speciale smaakcombinatie. Het is dan ook geen thee waarvoor je even naar de Zuid-Duitse grens rijdt. Wel is het een groene thee waar je heerlijk van kunt genieten en een die beginnende groene thee-drinkers ook wel zal bevallen.

Ondanks dat het geen spectaculaire thee is, ben ik blij dat mijn moeder een lekkere grote zak heeft meegenomen. Met dit lekkere weer hou ik wel van een zachte, bloemige groene thee, en dit is een perfecte optie.

Welke groene thee drink jij graag met dit mooie weer?

 

Advertenties

Eén reactie to “Review: groene thee met jasmijn en vlierbloesem”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tea Moments’16 Mei | LoveForTea - 28 mei 2016

    […] […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: