Het thee ABC presenteert ‘P’

3 okt

Na een maand geduld te hebben gehad is het weer tijd voor een nieuwe editie van het thee ABC. We zijn bij de letter ‘p’ aanbeland en daar heb ik weer een aantal theewoorden bij gezocht.

Pouchkine

Betjeman & Barton noemt dit ook wel hun antwoord op Earl Grey. Dit is een zwarte thee met bergamot, citroen en sinaasappel. Erg lekker kan ik zeggen na zelf en kopje pouchkine gedronken te hebben.

Pai Mu Tan

Een heerlijke delicate witte thee met een licht zoetje. De pai mu tan staat bij mij in de bovenste regionen als het gaat om witte thee.

Pai Mu Tan

Pu’erh

Dit is een postgefermenteerde thee en komt uit de Yunnan provincie, China. Pu’erh thee wordt soms jarenlang met rust gelaten waardoor deze de kenmerkende aardse smaak en geur krijgt. Hoe ouder de thee hoe beter de smaak zou zijn. Ook zou pu’erh thee het afvallen bevorderen. Een persoonlijke favoriet voor na het eten.

Pekoe

Dit woord wordt gebruikt om een kleiner formaat van het theeblad van zwarte thee aan te duiden. Het geeft niet de kwaliteit van de thee aan.

Pouchong

Deze zeer licht geoxideerde oolong wordt ook wel Bao Zhong genoemd. Deze oolong komt uit Taiwan en heeft een zachte en zoete smaak.

Heb ik er een gemist of weet je toevallig een theewoord met een q, let me know! Het complete alfabet is terug te vinden op de Thee ABC-pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: