Het thee ABC presenteert ‘L’

6 Jun

Net zoals een maand niet kan eindigen zonder een overzicht van mijn thee momenten, zo kan een nieuwe maand niet beginnen zonder een toevoeging aan het thee ABC. Vandaag is het dan ook de beurt aan de letter ‘L’.

Losse thee

Door over thee te schrijven is losse thee niet meer uit mijn dagelijkse leven weg te slaan. Ik hoef echt geen zakjes meer en ben altijd een beetje teleurgesteld als ik in een restaurant thee bestel en ze met een doos theezakjes aan komen zetten. Gemiste kans naar mijn idee. Voor degene die nog niet bekend zijn met losse thee, dit zijn gedroogd bladeren van de theeplant Camellia sinensis. Losse thee wordt niet in theezakjes verkocht, maar in een zak of blik. Losse thee is van veel betere kwaliteit dan het stof/gruis dat je in theezakjes vindt.

Lapsang Souchong

Dit is een zwarte thee die is gerookt. Deze rooksmaak is erg goed terug te proeven, maar is zeker niet overheersend. Het is een ‘aparte’ thee waar je van moet houden. Mocht je een keer in de gelegenheid zijn om deze te proeven doe het dan zeker. Ik weet zeker dat je aangenaam verrast wordt.

Close up Lapsang Souchong

Liu An Melon Seed

Dit is een Chinese groene thee uit de provincie Anhui. Deze thee bestaat alleen uit theebladeren en dus geen steeltje en knopjes. Als alleen de beste theebladeren overblijven worden deze geroosterd in 3 fasen. Deze thee heeft een zoete smaak en er is geen spoor bitterheid in te ontdekken.

Longjing

Ook dit is een prachtige Chinese groene thee. De theebladeren zijn in een hete pan gebakken waardoor deze thee soepel van smaak is en de theebladeren mooi plat zijn.

Longjing

bron

Lichaam

Dit is een term die gebruikt wordt om thee te beschrijven. Als we het hebben over het lichaam van de thee dan beschrijven we hoe de thee aanvoelt in de mond. thee kan een licht, gemiddeld of vol lichaam hebben.

Lawrie tea processor

Dit is een machine waarmee de theebladeren heel fijn ‘gemalen’ worden.

Heb ik iets gemist of wil je alvast een suggestie doen voor de letter ‘m’? Laat het hieronder achter bij de comments. Voorgaande letters kun je terug vinden op de Thee ABC-pagina.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: