Losse thee duur? Nee hoor!

13 Jan

Wij Nederlanders drinken steeds meer kopjes thee en omdat thee steeds populairder wordt komen er steeds meer theewinkels waar je de heerlijkste theeën kunt kopen. Toch gaan veel mensen nog steeds voor de theezakjes. Waarom? Misschien omdat het meteen met het boodschappen doen gekocht kan worden. Gelukkig gaan steeds meer theedrinkers over op losse thee. Toch is er een idee dat andere theedrinkers tegenhoud om over te stappen op losse thee, namelijk de prijs. Vandaag wil ik jullie dan ook laten zien dat losse thee echt niet duurder is!

witte thee

Natuurlijk zijn er ook binnen de losse thee prijs- en kwaliteitsverschillen, maar ik wil laten zien dat € 4,- voor 100 gram losse thee echt waar voor je geld is. Om (voor jezelf) te bepalen of losse thee duur is ja of nee is het belangrijk om naar de kosten per kop, of CPC (costs per cup), te kijken. Je moet dus gaan uitrekenen hoeveel elk kopje thee je gaat kosten.

Laten we het voorbeeld van € 4,- voor 100 gram aanhouden. Per kopje thee gebruik je zo’n 2 gram losse thee. Van 100 gram losse thee kun je dus 50 koppen thee zetten. Dit is al aanzienlijk meer dan van theezakjes. Kijken we naar de kosten per kop dan kost elk van die 50 koppen thee ons € 0,08 cent. Dat is zo slecht nog niet!

Op Evans & Watson kwam ik het volgende lijstje tegen waarbij van verschillende producten de CPC is uitgerekend.

 • Starbucks Discoveries Seattle Latte (ijskoffie) – € 1,77 (220 ml per servering) – 177 cent CPC
 • Cola light – € 1,78 per 1,5 liter (220 ml per servering) – 26 cent CPC
 • Spa Reine gebotteld water – € 0,60 per liter (220 ml per servering) – 13 cent CPC
 • Douwe Egberts Rood Snelfilter – € 2,96 per 250 gr. (7 gram per servering) – 8 cent CPC
 • Losse thee – 7 cent CPC

Zoals je ziet hoeft losse thee dus echt niet duur te zijn en het is ook zeker niet per se duurder dan de theezakjes uit de supermarkt. Er is zelfs nog een manier om je kopje thee nog goedkoper te maken. Waar theezakjes al snel smaak verliezen kun je van losse thee zeker meerdere koppen zetten. Zo haal je dus meer koppen thee uit 100 gram losse thee waardoor de kosten per kop nog lager worden. 

De volgende keer als je in een theewinkel staat en je je afvraagt of je de prijs over hebt voor de thee reken dan de CPC uit en baseer je beslissing op dit bedrag. En vergeet ook niet dat losse thee altijd van betere kwaliteit is en je dus zeker waar krijgt voor je geld!

Hebben jullie een maximaal bedrag dat je van jezelf aan thee uit mag geven?

Advertenties

5 Reacties to “Losse thee duur? Nee hoor!”

 1. Eline 14 januari 2015 bij 09:19 #

  Mooie foto! De prijs houdt me niet tegen, alleen het gedoe om de losse thee fatsoenlijk in m’n kopje te krijgen… Al is ie wel lekkerder dan de supermarktthee.

 2. Jiska 13 januari 2015 bij 10:30 #

  Ik heb geen maximum voor mezelf gesteld. Ik denk namelijk al sinds mijn studententijd: hoe duur de thee ook is, hij is toch nog altijd per kopje goedkoper dan het goedkoopste Huiswijntje Chateau Migraine ;)

  Het is al met al een héle goedkope manier om jezelf héél luxe te verwennen!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Losse thee en theezakjes, welke zorgt nu eigenlijk voor de beste thee? | LoveForTea - 25 februari 2016

  […] je ineens veel meer moet gaan betalen. Ja, op het eerste gezicht lijkt het misschien duurder (al is losse thee niet duurder), en je moet een thee ei of theelepel aanschaffen, maar hierdoor krijg je wel een kwalitatief […]

 2. 6 redenen om voor losse thee te kiezen | LoveForTea - 26 augustus 2015

  […] – Een goede prijs/kwaliteit. Vele schrikken misschien van de prijs die je moet betalen voor sommige losse thee. Vergeet echter niet dat je vaak meer thee krijgt dan in een pakje met theezakjes en dat je maar een theelepel nodig hebt voor een heerlijke kop thee. Ook zijn de theebladeren van veel betere kwaliteit en dus niet het “afvalproduct” dat in de theezakjes terecht komt. Losse thee is niet per definitie duurder dan theezakjes. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: