Open je blik op Thee Theeproeverij

11 nov

Afgelopen zaterdag was het zover, de Open je blik op Thee theeproeverij bij Tea in the City. Ondanks dat we maar met z’n tweeën waren was de theeproeverij gezellig en geslaagd. Evelyne van Tea in the city heeft ons een viertal heerlijke theeën laten proeven met een lekker hapje erbij.

Tea in the City

We begonnen met een zachte groene thee, de Escale au port de la lune. Een heerlijke Chinese groene thee met rozijnen, kaneel, vanille en gember. Daarbij kregen we een stukje carrot cake met gember. Een heerlijke combinatie.

Daarna kregen we een heerlijke zwarte thee. We waren het er allemaal over eens, deze thee smaakt naar kerst. Il etait une fois Noel is een combinatie van thee uit Ceylon en China en doet zeker denken aan amandelstaaf of kerststol. Een perfecte combinatie met een stukje appeltaart of apfelstrudle met een bolletje vanille ijs. Mmmm…..

Theeproeverij

De derde thee was een Chinese oolong met chocolade, karamel, cornflakes, stukjes toffee en zonnebloemblaadjes. Nog zo’n aanrader! We kregen hier een super lekker klein cupcakeje bij. Zoet, maar in combinatie met de oolong erg lekker.

Als afsluiter gingen we terug naar een klassieke thee, oftewel thee zonder toevoegingen. Als hapje kregen we een salade waar we echt enthousiast over zijn, boerenkool salade! Geloof ons boerenkool salade is heerlijk, vooral deze met tomaat, cranberry’s en geroosterde pitten. Maar het gaat natuurlijk om de thee. De winter blend is een melange van Yunnan, Ceylon en Assam. Krachtig van smaak maar met de frisse boerenkool salade een hemelse combinatie (en een goede afsluiter na al de zoetigheid).

theeproeverij

Alle thee is van Betjeman & Barton, een theemerk uit Parijs. In 1919 vertrok Engelsman Betjeman naar Parijs om zijn eerste theewinkel te openen. Kort daarna voegt Percy Barton zich bij de theewinkel en is het theemerk Betjeman & Barton geboren. Alle thee wordt nog steeds in Parijs samengesteld en hier worden dan ook alle natuurlijke toevoegingen toegevoegd.

Tea in the City is een geweldige theewinkel met op de 1e verdieping een tearoom. Hier kun je niet alleen van een kopje thee genieten, maar ook een theeproeverij volgen, cupcakes decoreren of een kop en schotel etagère maken. Naast deze geweldige workshops kan je er natuurlijk ook je favoriete thee kopen, leuke thee cadeautjes vinden en je ogen uitkijken. De winkel staat vol geweldige theepotten, theekopjes, theeblikken, lekker chocolade, originele theelepeltjes en nog veel meer. Kortom zeker een bezoekje waard!

Betjeman & Barton

Mocht je zaterdag 22 november nog niks te doen hebben dan raad ik de Christmas Afternoon Tea aan bij Tea in the City. Deze zaterdagmiddag staat in het teken van de beste kersttheeën en het kennis maken met het bereiden van klassieke kersttraktaties en Tea & Food paring. Leuk om samen heen te gaan met vriendinnen of gezellig met je moeder.

3 Reacties to “Open je blik op Thee Theeproeverij”

Trackbacks/Pingbacks

  1. LoveForTea bestaat 3 jaar! | LoveForTea - 6 december 2015

    […] en proberen, daarnaast heb ik een theeproeverij bijgewoond bij Tea-Adventure, Theejoy en Tea in the City en mocht ik aanwezig zijn bij het persevent van […]

  2. Tea Moments November | LoveForTea - 2 december 2014

    […] maand begon goed met deze gezellige theeproeverij bij Tea in the City. Naast een aantal heerlijke theeën te hebben geproefd kwamen er ook heerlijke hapjes voorbij. […]

  3. Shoplog: Tea in the City | LoveForTea - 22 november 2014

    […] theewinkel verlaten zonder iets te kopen is voor mij niet weggelegd. Zo ook niet na een heerlijke theeproeverij bij Tea in the City. Niet alleen ziet hun tearoom er fantastisch uit, ook hun winkel is een waar […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: