Het thee ABC presenteert ‘A’

3 Jul

Een leuk nieuw maandelijks artikel dacht ik zo. Elke maand licht ik thee gerelateerde woorden uit aan de hand van het alfabet. We beginnen bij het begin en daarom vandaag dan ook de ‘A’.

Afternoon tea

Dit is een kleine maaltijd die tussen 15:00 en 17:00 uur genuttigd wordt. Deze maaltijd is vooral populair in Engeland waar dan ook de oorsprong ligt van de afternoon tea. Naast kleine hapjes om de honger iets te stillen worden er ook een aantal theeën geschonken. Afternoon tea is vooral een gelegenheid voor vrouwen. Afternoon tea en high tea zijn niet hetzelfde! Wij denken aan kleine hapjes en thee als we het hebben over een high tea, maar dit is eigenlijk een zwaardere arbeiders maaltijd aan het eind van de dag.

Aardewerk

Thee moet natuurlijk ergens in gezet en uit gedronken worden. Aardewerk is hier prima geschikt voor. Denk hierbij aan sterke theepotten en kopjes die vooral goed geschikt zijn voor de sterkere zwarte theeën.

tea moments

Assam

Assam is een regio in India en hier komt, zoals aan de naam al te verwachten, de zwarte Assam thee vandaan. Assam ligt in het noordoosten en wordt gezien als de meest vruchtbare regio van India.

Anji

Anji is een regio in de Zhejiang provincie in China. Hier komt de Anji White Tea vandaan.

Antioxidanten

Thee bevat antioxidanten die weer een positieve werking op ons lichaam hebben. In elke thee zitten antioxidanten, maar wel in verschillende mate. Hoe gefermenteerder hoe minder antioxidanten. Witte en groene thee zouden dan ook goed voor onze gezondheid zijn, omdat hier de meeste antioxidanten in zitten.

Aroma

Dit is hoe de thee smaakt en ruikt. Denk hierbij aan thee met vruchten, bloesem, kruiden etc. Helaas kan een aroma ook synthetisch verkregen worden.

Mochten jullie nog woorden met een ‘A’ weten laat ze dan achter bij de reacties zodat ik ze aan het artikel kan toevoegen. En natuurlijk ben ik opzoek naar woorden met een ‘B’. Een idee? Ik lees het graag bij de reacties. Elke nieuwe toevoeging aan dit ABC is terug te vinden op de Thee ABC-pagina.

Advertenties

2 Reacties to “Het thee ABC presenteert ‘A’”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Het thee ABC presenteert ‘D’ | LoveForTea - 11 oktober 2014

    […] de ‘A‘, ‘B‘ en ‘C‘ is het vandaag tijd voor thee terminologie met een […]

  2. Het thee ABC presenteert ‘B’ | LoveForTea - 5 augustus 2014

    […] maand kwam, hoe verrassend, de letter ‘A’ aan bod. Een logisch vervolg deze maand is de letter […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: