Review: Geels & Co. deel 1

27 mei

De vier zakjes met thee staan al een tijdje in het zicht, maar er een review over schrijven is er nog niet van gekomen. Tot vandaag! Twee van de vier soorten komen vandaag aan bod, namelijk 8 Treasures of the Shoalin en Pi Lo Chun. Beide zijn van Geels & Co.

8 Treasures of the Shoalin

8 Treasures of the Shoalin

Soort thee: 8 verschillende groene thee soorten

Toevoegingen: stukjes aardbei, ananas en diverse bloemblaadjes

Eerste indruk: De thee ziet er erg goed uit. Mooie theebladeren en er zitten zelfs twee ronde thee tabletten in. Samen met de gele blaadjes en rozige stukjes aardbei vormt het een mooi contrast. En wat ruikt dit lekker!

Review: Zodra er aardbei in thee zit wordt ik een beetje terughoudend. Van aardbei thee ben ik geen groot fan, maar dat is puur aardbei. De groene thee in combinatie met aardbei, ananas en bloemblaadjes is een hemelse combinatie. De smaak is subtiel. Veel zachter dan je zou verwachten van de geur. Dit is een rijke fruitige thee waar ik zeer zeker heerlijk van ga genieten.

Pi Lo Chun

Pi Lo Chun

Soort thee: witte thee

Toevoegingen: geen

Eerste indruk: Deze theeblaadjes zijn veel kronkeliger dan anders. Of dat lijkt zo nu ik er een boel bij elkaar zie in een doorzichtige verpakking. De theebladeren hebben mooie kleurschakeringen en ruikt licht zoet.

Review: Dit licht zoete is ook terug te proeven. De thee is zacht van smaak en zeker een geniet moment waard. Het zoete smaakje komt doordat de theeplanten tussen de fruitbomen hebben gestaan waardoor de bladeren het zoete van de bloesem hebben opgenomen. Dit zorgt voor een hele mooie thee die heerlijk licht is.

Volgende week een review van de andere twee varianten: Pai Mu Tan en Buddhas Little Secret.

3 Reacties to “Review: Geels & Co. deel 1”

Trackbacks/Pingbacks

  1. 30 days of tea ’15 week 4 | LoveForTea - 17 augustus 2015

    […] en blauwe bessen, heerlijk. Kop witte thee erbij en ik kan er weer een middag tegenaan. Dit is de Pi Lo Chun van Geels & […]

  2. Doei zwaar, hallo zacht | LoveForTea - 21 april 2015

    […] dit witte bakje staan nog een Pi Lo Chun van Geels & Co (links) en citroengras van Thee van de Markt (rechts). Natuurlijk kan de […]

  3. Review: Geels & Co. deel 2 | LoveForTea - 7 juni 2014

    […] konden jullie deel 1 al lezen van deze review. Hier kwamen de 8 Treasures of Shaolin en Pi Lo Chun aan bod. Twee […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: