Shoplog: China Famous Tea

1 apr

Vandaag een shoplog van een setje met theeën waar ik spontaan tegen aan liep. Meestal komen er in een shoplog theeën voorbij die ik gekocht heb op een moment dat ik ook echt opzoek was naar een thee. En nu dus een spontane aankoop. Ik was van plan om alleen boodschappen te doen, maar daar aangekomen zag ik een nieuwe winkel en die moet ik dan meteen even bezoeken. En daar kwam ik dit leuke setje tegen.

China famous thee verpakking

Het setje kocht ik bij de Daily Style in Amsterdam Poort. Als je spullen voor feestjes nodig hebt moet je daar zijn! Plastic borden en bestek in tientallen kleurtjes, babyshower spulletjes, bruiloft thema accessoires, leuke party bags en ook nog normale huishoudartikelen. Zeker de moeite waard om even langs te gaan. Maar om even terug naar de thee te gaan. Deze kwam ik tegen bij het kleine ‘food’ gedeelte. Ik vond de 6 kleine blikjes zo lief en leuk dat ik deze wel mee moest nemen. En dan spreken de smaken mij ook nog aan!

china famous thee

Hier zie je 3 van de 6 smaken: Oolong, Groene thee en Rose Black Tea. Of de Chinese tekens ook echt kloppen is maar afwachten. Zolang er maar thee in zit!

china famous thee

En de andere 3 smaken: Pu’erh, Jasmijn en Lychee Black Tea. Ook weer zo lekker!

In dit geval ben ik echt voor de blikjes gegaan. Dit setje kostte namelijk € 2,49 en laten we eerlijk zijn daar koop je niet de beste thee voor. Toch ben ik de beroerdste niet om ook deze thee uit te proberen. Wie weet zit er wel een pareltje tussen!

Ook vind ik het erg fijn dat het kleine blikjes zijn. Elk bevat zo rond de 30 gram thee en zit ook echt goed vol! Zoals je hieronder ziet zit de thee in een apart zakje. Ik heb de thee los in het blikje gedaan en alles kan er niet eens in! Hoe dat kan geen idee, maar ik eindig echt met een bultje waardoor ik maar moest hopen of het dekseltje bleef zitten. Ook thee eruit scheppen creëert wat vallende thee, maar hé ze zijn in ieder geval niet zuinig geweest met de thee.

china famous thee

china famous theeMocht deze thee wat zijn dan vind ik dit een erg leuk cadeautje of kleinigheidje voor een theeliefhebber. Natuurlijk is het altijd lastig met zulke pakketjes, omdat je niet wilt komen aanzetten met thee van mindere kwaliteit. De importeur is volgens hun website een specialist in Chinese artikelen dus we gaan het zien/proeven. Ik vind het tijd om er een uit te kiezen en er een kop thee van te zetten.

En die kop thee heb ik zeker gezet. Benieuwd naar wat ik van deze thee vind? Lees dan de twee reviews, genaamd China Famous Tea deel 1 en China Famous Tea deel 2.

Wat vinden jullie van zulke thee pakketjes? Zouden jullie er een kopen of toch links laten liggen? Ik hoor graag jullie mening bij de reacties.

4 Reacties to “Shoplog: China Famous Tea”

 1. Léon 2 april 2014 bij 10:22 #

  “…Ik heb de thee los in het blikje gedaan en alles kan er niet eens in! Hoe dat kan geen idee…”

  Als je thee vanuit een dergelijk zakje in het blik wil doen, moet je regelmatig (bij 1/3 vol, 2/3 vol, enzovoort) de deksel op het blikje doen en dan flink op de zijkant van het blikje meppen, zodat alle thee die tot dusver in het blikje zit zich concentreert en naar beneden zakt.

  Je zult zien dat, na enkele keren hard meppen, alle thee in het blikje past.

  (Ik ga er even van uit dat je deze methode niet hebt toegepast. Indien wel, dan hul ik mij in bescheiden stilzwijgen).

  • Kayleigh 2 april 2014 bij 10:52 #

   Dankje voor de tip!
   Ik denk dat ik wat harder had moeten meppen en ook niet pas toen alles er al naast viel. Na 2 blikjes had ik besloten om de thee toch maar in het zakje te laten, dus ik ga het nog een keer proberen.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Review: Famous China Tea deel 1 | LoveForTea - 12 april 2014

  […] week schreef ik over een klein schattig setje met verschillende beroemde theeën uit China. Ik kocht deze bij een winkel waar je zo’n beetje alles kunt kopen waar je naar opzoek bent. […]

 2. Tea Moments April 1 | LoveForTea - 5 april 2014

  […] kwam ook het artikel online over een thee pakketje dat ik had gekocht, namelijk de Famous China Tea. Afgelopen week heb ik dan ook meteen deze thee geproefd en ik moet zeggen dat deze best in de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: