Kies de juiste theepot voor bij de thee

1 Mrt

Een tijdje terug schreef ik over het tannine laagje dat vaak in theepotten achterblijft. Dit bruine laagje is een extra smaakmaker voor de volgende thee in de theepot. Toch wil je dat je groene thee niet ineens naar een wat zwaardere zwarte thee gaat smaken. Dit probleem is op te lossen door verschillende theepotten te gebruiken. Maar welke theepot past eigenlijk het beste bij welke thee soort?

theepot

Een aantal van jullie lieten al een berichtje achter bij het artikel over dat bruine laagje dat je beter verschillende theepotten kunt gebruiken voor o.a. zwarte thee, groene thee en rooibos. Ik ben er verder ingedoken en ben opzoek gegaan of het ook iets uitmaakt wat voor een theepot je gebruikt.

En er zit inderdaad verschil in het materiaal van de theepot. Voor de lichtere theeën zoals groene thee, witte thee en jasmijnthee kun je het beste glas gebruiken. Op het glas blijft namelijk geen smaaklaagje achter en zal de smaak van deze zachte theeën dan ook niet beïnvloeden. Ook is door het glas de mooie lichte kleur goed te zien.

Voor de zwaardere zwarte theeën is aardewerk aan te raden. Hier blijft wel een tannine laagje in achter, maar deze zal alleen maar meer smaak afgeven aan de thee. Denk bij aardewerk potten aan klei en keramiek.

glazen theepotOm nu meteen verschillende theepotten aan te schaffen gaat misschien een beetje ver. Je kunt het verschil qua materiaal ook doorvoeren naar waar je je thee uit drinkt. Zo drink ik graag groene thee uit een glas terwijl ik bij zwarte thee automatisch een mok pak. Heb je net zoals ik een tea-for-one setje in de kast staan die je eigenlijk bijna nooit gebruikt? Ga deze dan gebruiken voor bijvoorbeeld alleen zwarte thee of rooibos.

Gebruiken jullie verschillende theepotten voor verschillende soorten thee? Ik lees het graag in de reacties. 

Afbeeldingen 1 | 2
Bron tea-adventure, mastersteaandcoffee 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: