6 redenen om voor losse thee te kiezen

1 feb

Langzaam aan zie ik in mijn omgeving steeds meer mensen overstappen op losse thee. Ze komen erachter dat je gewoon een veel lekkere kop thee zet als je gebruik maakt van losse thee. En ze hebben groot gelijk! Vooral na het kijken van de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over thee is het duidelijk dat thee in theezakjes vooral een uitvinding is van de marketingafdeling. Ik zet de redenen om voor losse thee te kiezen dan ook graag op een rijtje.

Witte Champagne thee

– Losse thee is van goede kwaliteit. Geen toegevoegde suikerbolletjes, geen theegruis, maar gewoon pure thee. Zet je een kop thee met losse theebladeren dan geniet je van een kop thee met een volle smaak.

– Een goede prijs/kwaliteit. Vele schrikken misschien van de prijs die je moet betalen voor sommige losse thee. Vergeet echter niet dat je vaak meer thee krijgt dan in een pakje met theezakjes en dat je maar een theelepel nodig hebt voor een heerlijke kop thee. Ook zijn de theebladeren van veel betere kwaliteit en dus niet het “afvalproduct” dat in de theezakjes terecht komt. Losse thee is niet per definitie duurder dan theezakjes.

– De vele smaken losse thee zorgen ervoor dat er altijd wel een thee is die bij jouw past. Natuurlijk zijn er zoete theeën, maar je kunt ook kiezen voor een thee met oa. een aardse smaak, rooksmaak, gras of fruitig karakter. Ook de verschillende thee producerende landen zorgen voor een eigen unieke smaaksensatie. Bekijk mijn reviews van verschillende theeën eens en er gaat een wereld voor je open.

Mix and Match. Benieuwd hoe een combinatie van jouw favoriete theeën zal smaken? Met losse thee stel je jouw melange eenvoudig samen. Je kunt de thee helemaal naar jouw smaak aanpassen om zo jouw persoonlijke thee moment te creëren.

– Losse thee krijgt tijdens het zetten meer ruimte om de heerlijke smaken vrij te geven. Dit omdat losse thee een groter oppervlakte heeft als het zich ontvouwt in warm water en dus meer smaak kan afgeven. Lees hier meer over in het artikel: Thee wil zwemmen in ruimte.

– Losse thee kan (soms) vaker opgeschonken worden zonder veel van de smaak te verliezen. Bij theezakjes is de tweede opschenking vaak meteen een stuk vlakker van smaak dan de eerste kop. Dit omdat alle smaakstoffen al in de eerste kop terecht zijn gekomen.

Zien jullie ook steeds meer mensen overstappen op losse thee? Ik hoor het graag in de reacties!

6 Reacties to “6 redenen om voor losse thee te kiezen”

 1. Jacqueline 27 april 2014 bij 13:26 #

  Typisch dat iedereen denkt dat losse thee duurder is… Ik koop de goedkoopste koffiefilters 100 voor 45ct bij AH), vul ze met 1 gram bijv. earl grey €2,90 per ons bij mijn theespecialist. Dan heb je 100 zakjes voor €3,35 even vullen, 2x vouwen en in een goede voorraadbus zetten, dan kan kan je ze gewoon makkelijk pakken net als zakjes voor nog geen 3,4 cent!. Lipton kost kost €1, 67 voor 20 zakjes, dat is 8,4 cent… Heb ook duurdere soorten pure thee en wat pure infusies zoals lavendel en jasmijn om mee te mixen, maar alles blijft voordeliger dan de kant en klare zakjes hoor! Besef je dat je met pure en goede kwaliteit veel minder nodig hebt. En je kan vanaf 50gr los kopen. Dus zulke grote hoeveelheden zijn dat ook weer niet.

 2. Claudia 1 februari 2014 bij 14:01 #

  Ik zelf blijf theezakjes gebruiken, dan kun je thee kopen en vervolgens thee ruilen. Dit gaat wat lastiger met losse thee. Ook verdien ik niet zoveel, dus als ik trek heb in thee is voor mij een theezakje veel makkelijker, en het zal vast niet slechter zijn dan cola.

  • Peter 1 februari 2014 bij 19:27 #

   Waar ik me vreselijk aan erger is, dat Lipton ongestraft melanges aanbiedt waarin ( zonder te declareren) suiker verwerkt is. Een ramp voor de diabetici onder ons. Lipton maakt evenals Coca Cola gebruik van suiker om ons aan hun merken te binden. Wij kunnen hier onderuit door zelf thee zakjes te vullen, voor thuis en op het werk, niks aan en niet duurder. In iedere theewinkel vindt je theezakjes voor een heel schappelijke prijs. T-sack b.v. Voor minder dan € 0,20 per zakje heb je je eigen melange, gezonder en lekkerder, daar kan geen multinational aan tippen. Geef de kleine theeboer ook een kans.

   We moeten ons niet laten foppen.

   • Rolf Meurink 20 juli 2014 bij 15:02 #

    Beste Peter,
    Het zou jammer zijn als je door je angst voor suiker bepaalde etenswaren zou vermijden. Diabetes is geen allergie voor suiker. Diabitici mogen wel degelijk suiker eten, maar met mate. De minieme hoeveelheid suiker die in een theezakje zit heeft al helemaal geen merkbaar effect op je suikerspiegel!

    Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Kijk ook eens op Diabetesfonds.nl

 3. Jiska Sanders - van Soest 1 februari 2014 bij 11:02 #

  Voor mensen die schrikken van de prijs van losse thee, neem dit eens in overweging: als je een liter thee zet, hoe duur is dat dan? En vergelijk dat dan eens met de prijs van een liter wijn. Zelfs met de meest luxueuze en dure thee zit je nog maar aan de prijs van het goedkoopste huiswijntje, zo ongeveer.
  Ik besloot als student al dat ik nooit zou besparen op losse thee. Elk kopje een eigen verwenmoment, en omdat de kwaliteit (smaak!) zo goed is, is het theedrinken ook veel afwisselender en ben je het niet zo snel zat. En doordat je minder naar andere dranken grijpt ben je uiteindelijk voordeliger uit!

  • Kayleigh 1 februari 2014 bij 11:21 #

   Zo vergelijken met wijn is een goeie. Ook ik ben niet zo zeer van plan om de duurdere thee te laten staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: