The Tearat: Must see voor theeliefhebbers

17 Dec

Afgelopen vrijdag heb ik een bezoekje gebracht aan The Tearat. Een leuk en gezellig theepottenmuseum in Amsterdam. In dit knusse museum op de 1e verdieping kun je je onderdompelen in de wereld van thee. Het doel van het museum is dan ook het behouden van de Nederlandse theecultuur en de theepot laten zien als echt gebruiksvoorwerp. Naast schatten van eigen bodem zijn er ook theepotten van over de hele wereld te vinden.

impressie The TearatNaast dat het museum erg gezellig is ingericht (als heus boudoir) en je je ogen uit kunt kijken ga je ook gegarandeerd met meer kennis naar huis. Eigenaar, beheerder en theeliefhebber Martin Oudbier kan bij elke theepot een verhaal vertellen. Van waar deze vandaan komt, via het productieproces naar een geschiedenis over het bedrijf. En altijd met de theepot als middelpunt.

Zo is goed te zien hoe de theepot over de jaren is veranderd en hoe de functionaliteit een belangrijke rol is gaan spelen. Theedrinken onderweg kon zelfs al in voorgaande eeuwen. Niet met een thermosfles zoals we die vandaag de dag kennen, maar met een echt theeservies. Niks achter het stuur van je auto of in de trein snel wat thee wegdrinken, maar de tijd nemen om zowel van de thee als van de omgeving te genieten. Geen gehaast. Van dit genieten is bewijs in de vorm van prachtige oude theeserviezen in een reismand. Aan alles was gedacht. Compact, maar toch met kopjes, schoteltjes, theeblikje, lepeltjes, theepot en een klein petroleumstelletje.

theeservies the tearat

Ondanks dat het een kleinschalig museum is moet je er zeker een paar uur voor uittrekken! Er staan zoveel theepotten met prachtige motieven dat je even de tijd nodig hebt om ze allemaal te bewonderen en in combinatie met de verhalen moet dit museum op elk theeliefhebber’s lijstje komen te staan.

Ik kan iedereen dan ook van harte aanraden om als je in Amsterdam bent zeker even een bezoekje te brengen aan The Tearat. Niet alleen om van de vele theepotten te genieten, maar ook gewoon voor een lekker kopje thee. Of maak er een gezellige high tea van als je er toch bent. Te vinden boven traitorie Chef! moet dit een hele belevenis worden.

impressie The TearatAdres

Raamsteeg 5 (1e verdieping)
Amsterdam

The Tearat blog

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag 10:00 -18:00 uur

Martin, hartstikke bedankt dat ik langs mocht komen om van al het moois te genieten en voor de heerlijke groene thee!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: